Headhunterz: hardstylers vormen dankbaar publiek

HeadhunterzHet ADE is in volle gang en Headhunterz vult op zaterdagavond de Ziggo Dome. Vult ja, want ‘Q-dance presents Headhunterz’ verkocht volledig uit. Daarnaast kreeg Willem op vrijdagavond goed nieuws. Waar hardere stijlen voorheen niet echt vertegenwoordigd waren in de DJ Mag Top 100, zorgt Headhunterz voor de (definitieve?) ommekeer door vanaf de elfde positie stevig op de deur van de top 10 te kloppen. Vlak voor het event sprak Partyflock met de veelbesproken artiest…

20 Oktokber 2012 om 21:00 stapt een ietwat nerveuze Willem Rebergen, oftewel Headhunterz, de persruimte binnen. Hij neemt onze felicitaties breed lachend in ontvangst. Hier staat een blije jongen! Waarom is, van alle artiesten in de hardere scene, nu juist hij zo hoog geëindigd in de top 100? ‘Ik ging dit jaar echt lekker. Ik zat in een hele goede flow gewoon. Het publiek was enthousiast waardoor ik weer enthousiast werd en waaruit ik ook echt energie kon putten en door die prettige wisselwerking krijg je weer inspiratie. Alles zit dan gewoon mee en dat komt er dan uit als mensen mogen stemmen voor zo’n populariteitslijst.’

Daar vat Willem meteen de koe bij de horens. Want het grootste punt van kritiek op de lijst is ieder jaar weer hetzelfde: het is een populariteitslijst.’Het is ook niets anders dan een lijst van populaire artiesten op dat moment. Dat kan ook bijna niet anders. Hoe kun je mij bijvoorbeeld vergelijken met Armin van Buuren of Skrillex? Maar dat maakt hoog eindigen niet minder leuk. Uiteindelijk wil je als artiest je publiek, je fans, bereiken met je muzikale boodschap en is het fijn om te merken dat je ze op één of andere manier raakt. Het fanatisme van mijn achterban, de achterban van de hardstyle is absoluut de reden voor mijn hoge notering. Hardstyle-liefhebbers zijn zó ‘into’ de muziek. Zij willen de wereld laten zien dat hardstyle vet is. Daarmee is het ook een heel dankbaar publiek waar ik heel veel van terugkrijg’.

Op de vraag of hij door deze hoge notering extra druk op zijn schouders voelt, is Willem stellig: ‘Nee. Ik zal echt mijn eigen ding blijven doen. Vorig jaar besefte ik dat dit allemaal zo over kan zijn en dat besef ik me nog steeds. Ik ben een tijdje heel erg bezig geweest met het zoeken naar aansluiting bij de echte grote jongens en het grappige daarin is dat juist toen ik dat opgaf het gebeurde. Ik besefte me dat ik al veel meer had bereikt dan ik ooit had durven dromen en dat ik hier nu echt vol van moest gaan genieten. Ik bedoel: als gasten als Steve Aoki of Tiësto iets met mijn platen doen dan is dat zelfs voor mij nog echt helemaal te gek. Ik had me dat een paar jaar geleden echt nooit voor kunnen stellen’.

‘In bepaald opzicht schept deze elfde plek natuurlijk wel extra kansen. Alles wat nu op mijn pad komt is echt een cadeautje. Je wordt benaderd door artiesten uit andere genres en nieuwe dingen ontstaan vaak uit combineren. Zo heb ik gisteren met Hardwell afgesproken dat we samen een plaat gaan maken en ik ga waarschijnlijk met Porter Robinson iets doen en ik ben ook bezig met een aantal goede top-line writers. Tot nu toe leeft hardstyle vooral op samplen, want wij hebben niet echt goede vocalisten tot onze beschikking. Daar wil ik verandering in brengen en het verder uitbouwen.’

Het is een klein uurtje voor Isaac het startsein geeft voor een hele nacht ‘Hard with Style’ in de uitverkochte Ziggo Dome. Wat gaat er allemaal gebeuren? ‘Het wordt een fantastische avond. Heel anders weer dan mijn eigen X-Qlusive. Daar stond ik echt een hele avond achter de draaitafels als host. Vanavond is anders. Nu staan er ook artiesten die belangrijk zijn geweest voor de muziek en voor mij en mijn podcast. Zolang sta ik nog niet eens aan de top en het is vet om voor die jongens nu als het ware een deur te openen. Ik weet nog heel goed hoe het voelt om te knokken voor een echte doorbraak.’

‘Het hoogtepunt ligt echt tussen twaalf en twee. Dan gaan alle registers open wat betreft nieuwe producties, licht en show. En dat is waar Q-dance tevoorschijn komt. Want wat is Headhunterz zonder Q-dance? Niks. Nou ja, goede muziek natuurlijk, maar mijn tracks zijn zó cinematografisch. Ze komen het beste tot hun recht met een vette show die de ervaring compleet maakt. En Q-dance kan natuurlijk als geen ander zo’n show neerzetten en produceren.’

We hebben net gehoord wat de toekomst op muziekgebied gaat brengen, maar wat heeft Willem verder nog aan plannen? ‘Waar ik me ook op ga richten is dance4life. Eerder doneerde ik al de opbrengsten van ‘Sacrifice’, maar nu ga ik een stap verder en word ik ambassadeur. Ik heb het zelf zo goed, ik verdien leuk en nu wil ik iets terugdoen. Ik zou graag projecten bezoeken en zo mijn steentje bijdragen aan een goed doel. De komende tijd zal ik met dance4life gaan kijken naar de invulling van mijn rol.’

Maar eerst natuurlijk nog ‘even’ de Ziggo Dome in vervoering brengen. Als we hem succes en vooral heel veel plezier wensen, wil hij nog iets meegeven: ‘Toen ik begon was ook ik lid van Partyflock en ik wil daarom iedereen van jullie die mij al die jaren gesteund heeft bedanken!’

Met een laatste brede lach verdwijnt hij naar zijn kleedkamer om zich voor te bereiden op een nacht genieten. En dat kunnen wij ons goed voorstellen, want hoe super is het om jouw naam zo op de Ziggo Dome te zien prijken?

Dit interview verscheen op Partyflock.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail