10 Years Noisecontrollers documentaire in première

NC-Bios Voor een selecte groep mensen die in meer of mindere mate iets betekend hebben in de carrière van Noisecontrollers werd gisteren een bioscoopzaal afgehuurd en de door Editz gemaakte documentaire ’10 Years Noisecontrollers‘ in première.

De documentaire is een portret van Noisecontrollers en gaat in op verschillende hoogte- en dieptepunten van het afgelopen decennium. Voor de diehard NC fans zal het verhaal weinig geheimen prijsgeven, maar voor de liefhebber van NC tracks die niet direct alles heeft gevolgd, is het een leuke inkijk in het leven van Bas. Bas inderdaad, Arjan heeft niet actief meegewerkt aan de docu. Hij is niet geïnterviewd en zijn mening blijft dus, helaas, grotendeels achterwege. Dit is overigens volledig zijn eigen keuze geweest en zijn deelname wordt zeker niet verzwegen, je ziet hem zeker terug in beelden en verhalen die Noisecontrollers pre 2013 beschrijft.

Bas neemt je door middel van een één-op-één interview mee van de spannende beginjaren bij Fusion, naar de moeilijke en eenzame momenten tijdens ‘de scheiding’ naar de laatste jaren waarin genieten van het succes een steeds belangrijkere rol heeft gekregen.

Ook komen andere artiesten en belangrijke spelers in het leven van Noisecontrollers aan het woord. Zo komen de zus van Bas, Headhunterz, Wildstylez, Bass Modulators, Rogier Werver en Jonas Schmidt van Q-dance, The Prophet, Michel Pollen van Fusion Records en Roy Gerritsen van Platinum Agency aan het woord. Je hoort anekdotes over hoe in de studio is gewerkt aan tracks zoals ctrl.alt.delete In Qontrol anthem en Bass Modulators vertellen over hoe zij Bas het plezier in de studio weer lieten ontdekken na het onvermijdelijke, moeilijke jaar dat Arjan NC verliet.

Het is een leuk testament geworden dat niet alleen voor de superfans de moeite waard is. Tezamen met het album ’10 Years Noisecontrollers‘ dat eraan zit te komen is het een mooie kroon op een decennium werk. Je kunt de documentaire vanaf de eerste week van december zien via online kanalen, maar bij het album zal ook een blu-ray zitten. Gooi ‘m onder de boom dus!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail